Sinds 2011 werk ik als zelfstandig keramiste, ik heb de ambachtelijke keramiek vakopleiding , het extra leerjaar handvormen en een korte masterjaar decoreren bij de SBB in Gouda gevolgd. Ik heb diverse ervaringen binnen het stookproces opgedaan, omdat ik twee jaar werkzaam ben geweest als keramiekoveniste bij SBB opleiding.
Daarnaast heb nog verschillende vakdisciplines bijgeleerd door cursussen bij verschilde kunstenaars te volgen.
 
Afgelopen jaren ben ik mijn ideeën en gedachten steeds meer keramisch gaan vormgeven, leren beeldend bewustzijn door reflectie op eigen werk en op dat van anderen en mijn persoonlijke vormgeving verder ontwikkeld.

Ik ga met mijn werk ‘op reis‘ , deze  ‘reis’ maakt voor mij het proces erg boeiend en het object zelf spannend. Tijdens het maakproces ontstaan vaak weer nieuwe ideeën die ik meteen toepas of bijvoorbeeld bij een volgend kunstwerk weer verder uitwerk. Bij mijn werk gaat het dus om de vorm en ik werk graag met rode klei.

De objecten hebben vaak een organische vorm, waarin een groeiende beweging zichtbaar is.

Voor de afwerking gebruik ik vaak een combinatie van technieken. Zo spreekt het contrast van grove ongeglazuurde bewerkte huid samen met de gladde geglazuurde huid mij erg aan, dit zie je terug in mijn kunstwerk.


Ik stel mijn werk beschikbaar voor galeries en sta met mijn werk op keramiekmarkten. Mocht je het leuk vinden om bij mij een workshop te volgen, dan verzorg ik een workshops op maat.

Ik wens u veel kijk plezier!


-Irene Hoogendoorn-